This page looks plain and unstyled because you're using a non-standard compliant browser. To see it in its best form, please upgrade to a browser that supports web standards. It's free and painless.

Spansko vece

Za ovaj clanak nemam sliku posto smo pojeli sve za tili cas..Spremale Tamara i ja tortilje sa nadevom od piletine, paprike, paradajza malo crnog luka, tucana paprika i aleva slatka paprika i pored toga mlade krompirice.

U zagrejanom tiganju dodati malo ulja pa polako  iseckane paprike, paradajza i crnog luka to nek se malo inzdinsta .. zatim iseckajte i piletinu dodajte polako i to.. pa posle 10 minuta tucanu i slatku papriku.. probajte ako je dovoljno dodajte malo soli i secera.. ukljucite rernu na najjace i stavite krompirice. Kad su gotovi punite tortilje nadevom i pored stavite brdo krompirica. Uzivajte!Cool

Autor veraitalijana, 24 Jul 2012 09:50 | Juce,danas,sutra | Dodaj komentar (1) | Permalink | Trekbekovi (0)

follow-up

Nasle smo se. Usput ispricale novine koje su se desile u poslednjih par sati dok nismo bile zajedno. Smestile se u kuhinju i nastavile da pricamo a usput pripremale sendvice.

Potrebno

paprika babura

paradajz

crni luk po zelji

krem sir

cajna kobasica

hleb

Ukljucila rernu na 270 i stavila hleb da se zapece, Marija mi inace prica kako joj je bilo na poslu, izvadila hleb namazala krem sirom dodala papriku, paradajz, luk i preko cajnu kobasicu.. vratila samm sendvice u rernu. Izvadila cudesa i smazale smo za tili cas. lepo cemo da spavamo gledamo Pariz kroz prozor a mirise na Rim. Kiss 

Autor veraitalijana, 18 Jul 2012 00:46 | Juce,danas,sutra | Dodaj komentar (0) | Permalink | Trekbekovi (0)

Italijanski sendvici u Parizu

00 : 25 Marija je javila da dolazi, razmisljam - imam cokoladni kolac sto nije stigla da proba posto je zurila na posao, hmm.. ali znam da voli slanise vise i da nije neki fan slatkisa, rekla je da ce da mi javi kad je kod zeleznicke da ja krenem prema njoj da joj pravim drustvo. Usput kupujemo krem sir neko mesiste kisele krastavce i baburicu. Pravicemo tkzv italijanske sendvice. Veceras zamisljamo da smo u Parizu tj ona i ja uvek zamisljamo da smo u Parizu posto je to nekako grad za nas iako ja vise volim Rim ili sve sto ima veze sa Italijom. Naparavile smo mali kompromis i bice to italijanski sendvici u Parizu... 

 

..to be continued

Autor veraitalijana, 18 Jul 2012 00:24 | Juce,danas,sutra | Dodaj komentar (0) | Permalink | Trekbekovi (0)

Malo Ciriha kod kuce

Danas sam se probudila u 12h. Dika me probudila tako sto ulazi kao divljak i slatkim tonom kaze da mama zahteva da ustanem. Mama . Mama koja je u Svajcarskoj zemlji predivne cokolade. Pitam je sta zeli od mene hocu da spavam, samo je iskljucila skype sa pozdravom. Zovem Mariju da je probudim ne mogu da ne spavam sama, Mara u bunilu. 

Marija je stigla a meni se jede nesto slatko, poslala sam je do radnje da mi kupi cokoladu za kuvanje, kakao i margarin. Pravim cokoladni kolac.

Potrebno

5 jaja

150g secera

125g margarina

250g kvalitetne crne cokolade i malo pekmeza od kajsije

Rernu sam ukljucila na 270 da se dobro ugreje, penasto umutila 5 zumanca i secer dok se cokolada i margarin tope na pari i pretvara u predivnu glazuuru..

Smesu od cokolade i zumanca sjedinila ali pre toga ohladila glazuru da mi se ne pretvori u kajganu Laughing ostavila sam sa strane malo te glazure za kraj

Izlupala belanca u cvrst sneg Smile pa lagano dodala predhodnu smesu.. kalup sam namazala margarinom pa rasporedila smesu.. 

Jedva sam izdrzala 25 minuta da prodje da izvadimm to slatko cudo. 

Namazala sam najukusnijim pekmezom sto je Anja donela i prelila preostalom glazurom. 

Stoji da sam nesrtpljiva i da je kolac jos uvek vruc jelte ipak sam  morala da ga ostavim jedno 15 minuta da se ohladi.. hmm.. da mi je mama ovde da joj pokazem malo Ciriha kod kuce

 

Autor veraitalijana, 17 Jul 2012 19:17 | Juce,danas,sutra | Dodaj komentar (0) | Permalink | Trekbekovi (0)

Powered by blog.rs
Valid XHTML 1.0 Strict - Valid CSS